Johtamisen perusteet oli yleishyödyllinen ja kiinnostava kurssi, joka tutustutti meidät johtamiseen ilmiönä ja tieteenä. Oli mielenkiintoista oppia erilaisista johtamistyyleistä ja niiden soveltamisesta erilaisissa organisaatioissa ja tilanteissa. Opimme ryhmänä erityisesti ymmärtämään, ettei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa johtaa ihmisiä tai organisaatioita, vaan johtamistyylin valinta tulee riippua aina vahvasti kontekstista. Erityisesti mieleeni jäi Jyrki Haapalan vierailu byrokratian johtamisen luennolla, sillä en itse ollut aiheesta kovin kiinnostunut mutta opin paljon siitä, miten ja miksi byrokratia toimii suomalaisessa yhteiskunnassa vielä tänäkin päivänä. 
Kurssin aikana tuotiin hyvin esille johtamisen haastavuus ja laajuus tieteenalana ja se sai meidät kaikki miettimään myös omia resurssejamme johtajana toimimiseen. Ilman osaavaa johtoa organisaation on vaikeaa toimia menestyksekkäästi, sillä organisaation johto usein määrää toiminnan suunnan. Hyvän johtajan tulee osata hallita erittäin suuria kokonaisuuksia ja samalla kuitenkin ottaa huomioon esimerkiksi yksilöt ja heidän henkilökohtaiset vaatimuksensa työyhteisössä.

Johtamismallien läpikäynnistä sai poimittua uusia näkökulmia siihen, miten eri mallien niin keskenään poikkeavia piirteitä pystyisi hyödyntämään organisaation toiminnassa ilmenevissä haasteissa. Uskommekin, että jokaiselle johtamismallille on oma paikkansa myös nykymaailmassa ja jokainen johtaja pystyy varmasti rakentamaan tilanteeseen sopivan kokonaisuuden vaikutteilla ajattelumallien eri palasista. Opimme myös kurssin aikana paljon uutta hyödyllistä käsitteistöä liittyen johtamiseen, joita uskomme tarvitsevamme tulevaisuudessa sekä opinnoissa, että myös työelämässä.